Commissie moet verdrijving 1200 families India veroordelen

India-reis deel 1 009donderdag 02 december 2010 16:28

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft de Europese Commissie gevraagd om de recente gewelddadige verdrijving van 1200 families in India te veroordelen. Van Dalen: ,,Deze groep mensen, de Adivadis, hebben geen rechten en worden zeer onrechtvaardig behandeld. Dit moet stoppen."

In Lungsung in het Kokrajhar district, Assam State, India, heeft het Assam Forest Department opdracht gegeven om meer dan 1200 families met geweld uit hun woongebied te verwijderen. Deze groep families werd in 1974 door de Indiase regering uit hun dorpen geëvacueerd met de belofte dat ze snel hun eigen land zouden krijgen. 10 jaar later was deze belofte nog steeds niet nagekomen en verhuisden de families terug. Sindsdien hebben ze te maken gehad met terugkerende intimidatie, bedreigingen en andere wreedheden. Op 30 en 31 oktober werden alle dorpen met veel geweld opnieuw ontruimd. In twee dagen werden tientallen dorpen tot de grond toe afgebrand, inclusief de voedselvoorraden, 8 lagere scholen, 3 tempels en 2 kerken. Meerdere protesterende dorpsbewoners werden gearresteerd.

Van Dalen veroordeelt deze daden, en wil dat de Europese Commissie deze acties ook veroordeelt en aankaart bij de Indiase regering: ,,De Commissie moet bij de Indiase overheid erop aandringen dat deze meer gaat doen om discriminatie en de achterstand in ontwikkeling van de Adivasis tegen te gaan. Zulke gewelddadige verdrijvingen mogen niet meer voorkomen."

« Terug

Reacties op 'Commissie moet verdrijving 1200 families India veroordelen'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:23
De patrouille was Replica Horloges zeer vereerd door het warme welkom dat ze in elke fase van zijn reis Replica Watches ontvangen. Piloten hebben ook een erg leuk om te voldoen aan een aantal van hun collega piloten, waaronder Replica Rolex leden van de Griekse luchtmacht en de Turkish Stars, niet te vergeten de Koninklijke Jordaanse Falcons, met wie ze zelfs geevolueerd in de lucht tijdens het laatste evenement van het seizoen.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.